Gabioner och stenträdgård

På framsidan kommer vi att ha gabioner för att ta upp en höjdskillnad mot gatan på maximalt en meter. Framför entrén ska vi ha en stenträdgård.

Simon monterar gabioner

Gabioner är så lätta att montera att en tvååring fixar det. 9 juni.

Gabionerna på plats

Stenarna uppe till höger baxade vi upp för sluttningen. De är större i verkligheten än vad de ser ut på bilden. De ska sedan placeras ut i stenträdgårdensom kommer vara här. Slutteningen till höger i bildens framkant ska ersättas med en trappa. 19 juni.

Gabionerna på plats

Den blivande stenträdgården ur ett annat perspektiv. 19 juni.

Skogsbacken, carporten och gången till baksidan

Vi ska även ha en kortare gabion vid carporten som tar upp höjdskillnaden från skogsbacken (som börjar komma igen nu!). Bredvid gången mot baksidan, till höger i bilden nedan, ska vi ha kullerstenar i släntens nederdel. Skogsbacken stödsås med ängsfröblandning och vi ska slå den med lie. Vi har fått en del sedumtakmattor som blev över vid ett rondellbygge och dessa ska användas här nånstans också.

Gabionen vid carporten

Gabioner vid carporten är på plats. 19 juni.

Uteplatsen, muren och rabatten

På baksidan ska vi ha den stora uteplatsen. Mot skogsslänten ska vi här ha en mur och en rabatt bakom muren

Muren

Muren som ska vara i framkant av rabatten, sedd från gången mot baksidan. 19 juni.

Muren

Muren som ska vara i framkant av rabatten, sedd från gräsmattan. 19 juni.

Muren

Allt stenarbete klart, dags att gräva ur lite och fylla på ny jord. Under pressenningen ligger barkmull som skall användas i rabatten. 21 juni.

Muren

Mot gräsmattan ligger en rad med marksten som man kan köra gräsklipparen på. Grannen hade lite gräsmatterullar över så vi kunde fixa till kanten. 21 juni.