27 jul

Markarbetena klara! Lite bilder

21 jul

De senaste dagarna har schaktmassorna försvunnit från tomten, stubbarna är upptagna, servisen till uthuset är uppgrävt och jag har lekt rörmokare och lagt avloppsledning. I morgon ska vi börja lägga igen servisen. Dagvattnet ska ligga lite längre upp än avloppet, så vi gör det i två omgångar.

~o~

Lagt till en sida med svar på vanliga frågor

18 jul

Igår kom det positiva beskedet på vår ändringsansökan av bygglovet. Passar bra, för i morgon kommer grävskopan! Vi ska ta bort schaktmassor, grovplanera tomten, göra grund för carporten, infart och gångar och en massa annat.

3 jul

Idag har vi varit och tittat på en ugglan 135 som LB-hus bygger i Vega i Haninge. Mycket kul att få se det hus vi har valt i verkligheten! Sen är det ju alltid bra att få en uppfattning om hur stora rummen är.

2 jul

Efter lite funderande har vi kommit fram till att vi vill göra några bygglovspliktiga förändringar. Vi kommer bland annat att göra om carporten så att den smälter in bättre i miljön, och sätta en stödmur mot gatan så att framsidan av tomten kommer i samma nivå som resten av tomten. Vi ritar nu om dessadetaljer och ska lämna in ändringsansökan så snart som möjligt. Hoppas inte stadsarkitekten går på semester nu...